Concert & Sopar, Cocktail, Copa de cava…

Concerts Privats
Amb els nostres “Concerts Privats” més que innovar, pretenem recuperar i acostar una experiència musical autèntica en un entorn diferent com a objectiu, unida a un cocktail, sopar o a una copa de cava, intentant oferir d’aquesta manera una mica de creativitat, exclusivitat i originalitat als “sopars i celebracions en grup”.
Encara que la idea musical inicial s’enfocava únicament a concerts de piano, volem oferir a partir d’ara la possibilitat de gaudir de música en viu de diversos estils, per la qual cosa musicalment en El Teatre més Petit del Món “i sempre que sigui possible per temes d’espai” es pot organitzar de tot…des d’una íntima vetllada de cançó francesa fins a una soirè de árias d’òpera o un màgic concert de guitarra flamaneca fins a un duo de rancheras, sempre buscant aquesta qualitat en els intèrprets que fa que la música ens emboliqui i se’ns porti amb ella i encara que exposem les propostes musicals que creiem més adequades, estem oberts a totes les idees que puguin oferir-nos els nostres clients.
Això si, en la concepció dels nostres esdeveniments musicals existeix una única premissa: No barregem la música i el menjar i fins i tot la beguda en el cas de música clàssica ja que creiem que cadascuna mereix la nostra plena atenció. La música va primer…i després es gaudeix d’un bon cocktail, sopar o d’unes copitas de cava.
Concert & Cava
El nostre clàssic… i és que es podria dir que som pioners dels anomenats “Home Concerts” ja que des de l’any 1999 hem organitzat tot tipus de vetllades musicals: des d’òperes fins a concerts de Sitar! Ara les volem oferir en Petit comitè per a grups des de 10 persones fins a 41…!
La copa de cava se serveix en el jardí del teatre després del concert.
Concert & Cocktail
Per poder gaudir d’un bon “tàndem” entre bona música i bon menjar, volíem trobar un cátering casolà i un altre sofisticat de qualitat i els hem aconseguit… encara que estem sempre oberts a altres proposades culinàries per part dels nostres clients.
El cocktail se serveix en el jardí sempre que el temps ho permeti i auqneu Barcelona sigui molt generosa en aquest aspecte en grups superiors a 20 persones ens agrada plantejar solucions alternatives.
Concert & Sopar assegut
Com les opcions de cátering per a un sopar són enormes, hem decidit adjuntar informació d’alguns dels nostres col·laboradors preferits encara que estem oberts també a altres possibilitats. Igual que el cocktail, el sopar assegut se serveix en el jardí pel que en principi tots els sopars de més de 20 persones de moment que es facin en època de fred necessitaran del lloguer d’una carpa.
Concert & Sopar per a 2 Un sopar íntim i exclusiva per a tu i la teva parella acompanyada per música en viu en un entorn com el del Teatre més Petit del Món és sens dubte una proposta que ens fa moltíssima il·lusió poder oferir.
Concerts Públics
Solo Piano és una de les refinades i originals propostes musicals que “El Teatre més petit del Món”, ens proposa per a tots els dissabtes a les 21 h de la nit.
“Aguditzar l’enginy i tancar el cercle”, és com el pianista i compositor Lluís de Arquer ens explica aquesta oportunitat d’assistir a uns concerts tan exclusius com a sorprenents. La seva pròpia casa serveix d’escenari i dins d’ella, El Teatre més petit del Món, en el qual ambientat en una buscada harmonia vuitcentista, la música de Chopín, Beethoven i les seves pròpies composicions i improvisacions, troben el lloc perfecte per fer-nos viatjar en el temps. La vetllada acaba amb una copa de cava en un romàntic jardí del XIX a la llum de les veles. Es pot demanar més…? Com indica als melòmans més exigents una guia turística americana: “Aquesta pot ser la seva vetllada musical més encantadora a Barcelona” The New York Times

Organitza el teu propi concert
En contestació a tots aquells músics als quals interessi o pogués interessar oferir un concert en El Teatre més Petit del Món, he redactat aquest escrit en el qual vull explicar-vos almenys com funcionem i el perquè. Per a això m’estenc una mica (porto gairebé dues tardes intentant resumir les meves idees) sobre els diferents aspectes que configuren la realitat d’un espai com aquest dins d’unes circumstàncies i les de la música en general al nostre país i el que podem o no oferir-vos en aquest moment.

D’aquesta forma intento almenys explicar alguna cosa que ningú es va molestar a explicar-me a mi i sortir d’aquesta indiferència que sol acompanyar a programadors de sales de concerts envers la música d’instrumentistes i nous creadors allunyats de macro festivals de moda i estils que ja reben suport i que tots coneixem… però aquesta indiferència gens té a veure amb la qualitat de la nostra música!
Costa alguna cosa tocar en el Teatre més Petit del Món?
Si. El preu establert és la suma de les despeses necessàries per poder mantenir una sala i instrument en condicions + el temps de les persones que dedicaran al fet que sigui possible. + info en: teatre@lacasadelsmusics.com o telf. 625511074
Per què?
Perquè al no ser una sala pública, com qualsevol altre negoci privat, està pensat per generar ingressos a més de cobrir la inversió que s’ha fet en l’i mantenir-ho.
Al marge del que és obvi, oferim un espai amb una acústica immillorable, dins de l’ambient i estètica d’una casa del segle XIX, cuidada i pensada en tots els seus detalls com a sala de concerts amb un piano en molt bones condicions. Situada al centre d’un dels barris més tranquils i amb més encant de Barcelona com és el de Gràcia tenim a més la sort de comptar amb un bonic jardí on poder oferir un cocktail o copa de cava.
Què inclou el preu?
Inclou la utilització de la nostra sala i jardí, durant 4 hores, piano Yamaha C2 així com tots els serveis tècnics que disposem, projecció i equip de so, publicitat a la nostra web i una persona encarregada de recibier al públic així com de coordinar qualsevol tema relacionat amb el concert.
No som mánagers ni estem subvencionats.
Recordar-vos que perquè el vostre concert tingui certa repercussió en mitjans a més de «audiència» i per tant resultats econòmics, es necessita invertir sobretot, temps en la seva difusió, això és la dura labor d’una figura que brilla per la seva absència al nostre país: “El Manager o Representant”, pràcticament inexistent en certs sectors de la música.
Nosaltres no som aquesta figura, ni tenim les eines ni les connexions per omplir el teatre, encara que solament estiguem parlant de 41 persones. Fins i tot tenint una altíssima puntuació en alguns portals de venda d’entrades en internet i un mailing molt potent, puc confirmar-vos després de 9 anys de concerts, que no generaríem amb això més d’un 10%, d’entrades per al vostre concert… 4 entrades!
Com assumeixo llavors aquesta quantitat si no tinc un dur i a través dels mitjans va a venir tan poca gent?
Solament podem proposar-te que recorris a el teu entorn més proper perquè agrupis a tota la teva gent i a manera de suport contribueixin en la teva carrera. «Crowdfunding» o «mecenatge».
Tot inici artístic en aquest país necessita de l’ajuda de la família i dels amics… Molts dels concerts que vaig organitzar anys enrere, els han fet realitat amics, família i uns quants fans meravellosos que estan disposats a recolzar-nos fins a en els projectes més rocambolescos. Cal armar-nos de valor i de paciència encara després de tota una carrera dificilísima, per involucrar al teu públic en aquest projecte tan complicat que és ser músic… Fer una llista de excel amb 41 caselles i omplir-les amb els noms de possibles persones a les quals els agradaria venir al teu concert i tot seguit posar-te a fer un treball de producció: cridar, enviar emails etc.
Preu de les entrades
La poca capacitat del Teatre, fa inviable que el preu de les entrades sigui inferior a 25 €. (preu que sorprèn a molts músics que estan acostumats a treballar amb festivals o entitats subvencionades).
Creiem que és indispensable començar a valorar el nostre treball, en comparació a altres activitats com la gastronomia o simplement el preu d’un Gin Tónic, per la qual cosa aquest preu, com a mínim, és una condició indispensable perquè tant el Teatre com l’intèrpret, puguin obtenir un benefici econòmic de la seva activitat.
Venda d’entrades
En mantenir una programació contínua nostra presència en portals com Atrapa-ho i Classictic, és absolutament necessària. No obstant això, la comissió i el descompte que exigeixen i apliquen aquestes empreses de Ticketing, no és massa interessant per a la realització d’un concert puntual tenint en compte el porcentage descrit anteriorment. Nosaltres recomanem obrir un compte on el teu públic pugui ingressar la compra de l’entrada amb antelació i posar una data límit per a l’ingrés.
Conclusió
És interessant oferir un concert en el Teatre més Petit del Món?
Per les seves característiques tècniques, estètiques i d’aforament, és un espai perfecte per oferir un concert realment ben presentat i poder assumir la seva organització.
Condicions
1.Aquest espai està obert a tots els músics els projectes dels quals siguin adequats a les possibilitats de la sala.
La resta de la recaptació aconseguida per l’intèrpret restant les despeses serà íntegra per a l’artista o artistes.
El teatre més Petit del Món, cobrarà la meitat de l’import total, a manera de paga i senyal una vegada tancada la data del concert i la resta en finalitzar el mateix.
Escenari, Sala i equipament.
L’escenari mesura 1,60 m per 3.60 m. El nostre piano és un Yamaha C-2, afinat i no existeix la possibilitat de llevar-ho del mateix sense assumir les despeses que comportaria el seu moviment per una empresa especialitzada.
Sala:
La capacitat de la sala és de 41 persones. (és una bona nº de públic, perquè ofereix la possibilitat de crear un concert íntim i no és «impossible» aconseguir-ho…)
Durada dels concerts:
Recomano concerts d’una durada màxima de 1h 30min. i donat l’espai reduït, no fer intermedi ja que és difícil moure’s entre les cadires.
Perfecte per a solistes de piano o altres instruments i duos. Altres formacions s’haurien d’estudiar.
Ryder – So – Imatge.
Projector, Piano Yamaha C2, equip d’amplificació i d’enregistrament.
Més informació en: teatre@lacasadelsmusics.com o telf. 625511074

 

Send message